Docent in het zonnetje - nr 23 - Dina Mascarenhas Monteiro

Geplaatst op 25 January 2022

In onze vorige rubriek spraken we ons goede voornemen uit: Meer gewaardeerde docenten in het zonnetje, want dat verdienen ze! Daarom stomen we lekker door en plaatsen deze maand nóg een docent in het zonnetje. Ditmaal zijn de spotlights voor één van onze docenten POH-GGZ. Dina Mascarenhas Monteiro, de spotlights zijn voor jou!

Mijn naam is Dina Mascarenhas Monteiro. Ik ben een gelukkige moeder van een studerende zoon en een dochter en gelukkig met mijn partner Roland. Na het behalen van mijn master aan de EUR in 2000, ben ik gaan werken bij de Hogeschool Rotterdam als docente sociologie & psychologie. In 2015 heb ik besloten om het over een andere boeg te gooien en het werk te gaan doen waar mijn hart ligt. Ik ben begonnen met mijn eigen praktijk. In mijn praktijk geef ik relatietherapie, COMET trainingen, intervisie en supervisie.

Wat een mooie ambitie en inspiratie! Hoe kwam je in contact met Forta Opleidingen?Dat begon eigenlijk bij een functie voor de FortaGroep. Ik kwam met Forta opleidingen in contact, omdat ik zelf de opleiding Cognitieve Gedragstherapie ging volgen. Tijdens deze opleiding ben ik voor de Fortagroep gaan werken in de functie van POH-GGZ.

Na het afronden van mijn registratietraject tot cognitieve gedragstherapeut, ben ik gevraagd om de totaal opleiding POH-GGZ te verzorgen. Het lesgeven aan een groep enthousiaste professionals en de verantwoordelijkheid dragen voor het totale opleidingstraject in samenwerking met een enthousiast team, leek mij een leuke uitdaging die ik graag vanuit mijn praktijk aan wilde gaan. Ik merk dat dit mij makkelijk afgaat. Het geeft me veel energie en voldoening.

Wat heeft je doen besluiten om les te geven in je vakgebied?
Er zit eigenlijk een rode draad in mijn loopbaan. Ik heb gestudeerd bij de Hogeschool en ben daar als docent gaan werken en hetzelfde gebeurde dus ook bij Forta Opleidingen. Het doceren zit mij in het bloed. Kennis overdragen en mijn passie voor het vakgebied, cognitieve gedragstherapie en andere evidence based technieken, met anderen delen en hen helpen zich verder te ontwikkelen binnen ons vakgebied, vind ik leuk en helpt mij ook om scherp en up-to-date te blijven. Verder vind ik het leuk om nieuw cursusmateriaal en behandelaanbod te helpen ontwikkelen.

Wanneer is een lesdag voor jou geslaagd en ga je tevreden huiswaarts?
Het lesgeven, de interactie met enthousiaste professionals, geeft mij energie en voldoening. Een lesdag is voor mij geslaagd als de cursisten moe, maar wel voldaan het klaslokaal verlaten.

Dat vinden we een heel fijn uitgangspunt Dina! Wil je ons ook iets vertellen over je hobby’s? Waar besteed je graag je “spare time” aan?
Na mijn werk zit ik geregeld op mijn racefiets of maak ik een lange wandeling met mijn partner Roland. We lopen dan het liefst langs de Noordzee. Verder ben ik een familiemens en maak daar graag ruimte voor. Ik geniet van mijn 6 nichtjes die regelmatig bij ons logeren. Mijn studerende zoon en mijn dochter van 16 jaar hebben een druk sociaal leven, maar we reizen graag samen door de hele wereld (nu jammer genoeg minder wegens de beperkingen van COVID-19).

En heb je ook een guilty pleasure? : )
Zaterdagmiddag keihard countrymuziek opzetten en zo het hele huis, dansend/ zingend schoonmaken.
Yess, mag ik meedoen volgende keer!?

Je verzorgt voor ons de totaalopleiding POH-GGZ. Een functie die al heel lang heel erg in beweging is en blijft. Wat is er mooi aan het vak als POH-GGZ? Heb je een gouden advies voor startende POH’ers?
Het mooie aan het vak POH-GGZ is dat je, als het goed is, zelfstandig aan de slag kunt. Je biedt laagdrempelige hulp en dichtbij huis. Je voorkomt dat cliënten met psychische klachten door de lange wachtlijst in de GGZ tussen wal en schip dreigen te vallen. Je ontlast de artsen en je zorgt ervoor dat cliënten de hulp krijgen die zij zo hard nodig hebben. Verder biedt de functie van POH-GGZ veel ontwikkelingsmogelijkheden.

Mijn advies aan nieuwe POH-GGZ’ers: daag jezelf uit en blijf up-to-date van de ontwikkeling in je vakgebied door scholing, intervisie en supervisie.

 

Starten aan de POH-GGZ Totaalopleiding o.l.v. Dina? Klik hier voor meer informatie. Inschrijven kan nu voor de opleiding in Rotterdam op donderdagen met startdatum 10 maart 2022.

Laat een reactie achter: