Online congres, vrijdag 1 december

Geplaatst op 19 July 2023

Online congres Innovatieve Traumabehandeling

Ruim 80% van de Nederlanders maakt in hun leven ten minste één traumatische ervaring mee. Gemiddeld ruim 7% van de Nederlanders ontwikkelt op enig moment in hun leven een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Slechts 39% van deze mensen krijgt een psychologische behandeling. Daarnaast speelt trauma niet alleen een rol bij PTSS, maar bij veel meer psychologische problematiek.

Het is de hoogste tijd dat we mensen met klachten na het meemaken van een trauma beter gaan behandelen, natuurlijk met methoden die beschreven staan in de richtlijnen. Daarnaast is het ook belangrijk dat we blijven innoveren. Niet iedereen profiteert immers van de richtlijnbehandelingen.

Tijdens deze ochtend praten drie vooraanstaande trauma experts je bij op het gebied van innovatieve traumabehandelingen. Sjef Berendsen staat stil bij intensieve traumabehandeling van complexe PTSS. Ad de Jongh praat ons bij over traumagerichte behandelingen van persoonlijkheidsstoornissen en Agnes van Minnen laat ons kennismaken met Deep Fake therapie, de Maxima methode en het gebruik van medicatie om het stresssysteem te resetten. Tussen deze lezingen door zullen twee jonge onderzoekers met ons resultaten van hun promotieonderzoek delen.

Wil jij op de hoogte gebracht worden door drie echte trauma-experts in Nederland over innovatieve traumabehandeling? Bekijk het programma en  schrijf je snel in!