Saskia Mulder, onze nieuwe 'duo directeur'!

Geplaatst op 13 April 2023

Op 3 april verwelkomde Forta Opleidingen Saskia Mulder als nieuwe directeur. Samen met Jorim van Luik zal Saskia het directeurschap delen.

Saskia, die van origine is opgeleid als psycholoog, heeft 15 jaar werkervaring op het gebied van het opleiden van zorgprofessionals. Ze gaf les aan de opleiding klinische kinder- en jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht en later ook aan de Radboud Universiteit. Ze behaalde haar basiskwalificatie onderwijs en liet zich als psycholoog scholen in cognitieve gedragstherapie. Ze ontwikkelde onder andere de CGT-cursus voor de masteropleiding klinische kinder- en jeugdpsychologie. Saskia promoveerde in 2014 op een onderzoek naar de effectiviteit van een cognitief gedragstherapeutische interventie voor aanstaande brugklassers met sociale problemen. In 2018 maakte ze de overstap naar de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCt), waar ze zich met name bezighield met de modernisering van de opleiding tot cognitief gedragstherapeut. Later werd ze ook onderdeel van het managementteam van de VGCt.

Saskia: ‘Ik heb ontzettend veel zin om me bij Forta Opleidingen volledig bezig te kunnen houden met mijn passie, namelijk het opleiden van zorgprofessionals. Ik zie het als een mooie uitdaging om samen met het team van Forta Opleidingen en met alle betrokken docenten mooie en kwalitatief sterke opleidingen te ontwikkelen en aan te bieden en daarmee bij te dragen aan het verhogen van de kwaliteit van de zorg in Nederland’