Docent in het zonnetje - nr. 6 - Bert Hoogstad

Geplaatst op 03 September 2019

Wie ben Ik?

Ik ben Bert, 62 jaar, geboren in Rotterdam, maar woon nu al bijna 23 jaar in Zuid-Limburg, vlakbij Maastricht. Een hele andere mentaliteit hier dan die in de Randstad; relaxter en meer aandacht voor het Bourgondische genieten. Ik ben getrouwd, heb een zoon en een hond. Naast mijn werk ben ik Zen beoefenaar. Mijn leraar en ook de boeken die ik hierover lees zijn een bron van wijsheid voor mij en vormen de leidraad in mijn leven.

Mijn werkervaring

Ik heb als gedragstherapeut bij diverse instellingen gewerkt zoals de RIAGG Maastricht, Praktijk voor Directieve Psychotherapie van Annet Heffels, Virenze en het U-Center. Op dit moment heb een eigen praktijk in Cadier en Keer. Behalve de CGT-vaardigheden, ben ik ook thuis in de MBCT, ACT, IBSR en CFT, de zogenaamde derde generatie gedragstherapie dus. Naast therapie verzorg ik ook onderwijs in de GGZ sinds 2006. Enkele jaren geleden heeft Forta mij gevraagd om de CGT opleiding in Maastricht te gaan doen. De leuke en persoonlijke manier waarop zij mij benaderden deed mij snel ja zeggen. Binnenkort start ik, ook in Maastricht, met de basisopleiding CGT voor kinderen en jeugdigen.

Waarom lesgeven?

Ik was nog vrij jong(23) toen ik als docent Frans voor de klas van een middelbare school stond. Nadat ik mijn studie psychologie had afgerond (jaren later) kwam ik na een jaar of tien opnieuw in het onderwijs terecht; eerst heb ik basisopleidingen tot mindfulness-trainer gegeven en toen kwam de vraag van Forta om basisopleidingen CGT te geven. Onderwijs geven zit dus een beetje in mijn bloed ☺️.

Ik ben een docent die graag iets meer wil meegeven dan alleen de lesstof. Een bekend feit is dat (jonge) hulpverleners zich staande moeten houden in een stressvolle werkomgeving met grote werkdruk. Ik vind het ook tot mijn taak behoren om cursisten te laten zien hoe zij hier anders mee om kunnen gaan. Voor dit doel maak ik elke lesdag ruimte vrij.

Wanneer is mijn lesdag geslaagd?

Aan het einde van een lesdag ga ik tevreden naar huis als ik een gevoel van verbinding ervaren heb, als er dingen besproken zijn die ons allemaal raken en beroeren, vertrouwen en veiligheid zijn hierbij belangrijke voorwaarden.

Waarom lesgeven voor Forta Opleidingen?

Ik heb opleidingen gegeven voor meerdere organisaties. Forta vind ik er echter met kop en schouders boven uitsteken. Ze geven je als docent echt het idee dat je ertoe doet en gewaardeerd wordt, niet alleen door hun sympathieke en duidelijke manier van communiceren maar ook door kleine attenties, uitnodigingen voor bijeenkomsten enz… Bijzonder is dat niet alleen de cursisten centraal staan bij Forta, maar ook de docenten. Dit heeft uiteraard zijn uitstraling naar het onderwijs toe. Mooi dat een bedrijf deze policy hanteert. Ik ben er in ieder geval heel blij mee.

Opleiding volgen bij Bert Hoogstad? Houd onze planning in de gaten voor de volgende opleidingen: Basis CGT, Basis CGT kind & jeugd, Vervolgmodule IBSR.

0 reacties:

Laat een reactie achter: