Docent in het zonnetje - nr 26 - Ton Kuijpers

Geplaatst op 23 September 2022

De vakantieperiode ligt inmiddels alweer lang en breed achter ons en daarom is het tijd voor een nieuwe docent in het zonnetje. Dit keer is het de beurt aan Ton Kuijpers, al jarenlang docent Schematherapie bij Forta Opleidingen.

Leuk dat je in het zonnetje wilt staan Ton! Kun je je even voorstellen en iets vertellen over je achtergrond?
Ik ben Ton Kuijpers, klinisch psycholoog en supervisor VGCt en Schematherapie. Ik ben 65 jaar, getrouwd en vader van 2 volwassen zoons. Na lang binnen de reguliere en forensische ambulante ggz te hebben gewerkt, werk ik nu bij een kleinere praktijk. Ik werk al heel lang met Schematherapie en ben daar een grote fan van.

Hoe kwam jouw samenwerking met Forta Opleidingen tot stand?
Ik was blij verrast toen Forta Opleidingen mij enkele jaren geleden vroeg of ik interesse had om de Basiscursus Schematherapie te verzorgen. Inmiddels heb ik de nodige cursussen verzorgd (ook online). Ik merk dat ik het erg leuk vind en had het al veel eerder moeten gaan doen!

Wat vind jij leuk aan lesgeven bij Forta Opleidingen?
Het geeft mij veel voldoening om kennis en ervaring over te brengen aan jonge collega’s. Wat ik daarbij probeer is om deelnemers het gedachtegoed van Schematherapie over te brengen en ze vooral te stimuleren de diverse technieken die soms nieuw zijn te gaan oefenen en toe te gaan passen. Ik ben erg blij als aan het einde van de lesdagen deelnemers aangeven dat ze echt nieuwe vaardigheden hebben geleerd.

Kun je ons iets vertellen over wat je leuk vindt om te doen als je niet aan het werk bent?
Mijn vrije tijd  besteed het blije kind in mij graag aan sporten (wielrennen, tennis) en ook in vakanties ben ik graag actief. Zoals op het moment van schrijven van deze tekst: wandelen in de Aosta vallei in Italië.

Opleiding volgen bij Ton? Schrijf je dan nu in voor de Basiscursus Schematherapie, met startdatum 8 februari 2023 in Eindhoven!