Forta Opleidingen trots op samenwerking met bevlogen docenten - dat vraagt om een feestje!

Geplaatst op 04 February 2020

TROTS!

Donderdagavond, 23 januari jl. hadden wij ons jaarlijkse docentenfeestje. Op een prachtige locatie met uitzicht op de Maas, de karakteristieke kop van Zuid en de Erasmusbrug mochten wij een groot deel van onze trouwe docenten verwelkomen. Stuk voor stuk bevlogen mensen met hart voor hun vak. Dat vertaalde zich direct in een oergezellige sfeer waarbij iedereen, onder het genot van een drankje, enthousiast met elkaar aan de praat raakte.

 

Deze sfeer zette zich voort tijdens een heerlijk dinerbuffet om je vingers bij af te likken waarna we ons richtte tot onze special guest, Tjitske Hoekstra. Tjitske trakteerde ons op een inspirerende workshop over didactiek. Tijdens deze workshop kwamen verschillende werkvormen aan bod die je als docent kunt toepassen in je les, met daarbij als belangrijkste boodschap: bedenk altijd welk doel je wilt behalen met hetgeen je je cursisten aanbiedt. Zo haal je het beste rendement uit je les. Door de interactieve opzet en de ruimte voor het stellen van vragen werd er veel onderling uitgewisseld wat tot nieuwe inzichten en inspiratie heeft geleid.

Na afronding van de workshop nam Jorim alle aanwezigen nog even mee in het verleden, het heden en de toekomst van Forta Opleidingen. Met trots meldde hij dat we inmiddels met meer dan 100 docenten samenwerken en dat we afgelopen jaar zo’n 1100 cursisten hebben opgeleid. Niet slecht voor een organisatie die 9 jaar geleden met één man op een zolderkamertje begon. Een aantal van de ontwikkelingen waar we bij stil stonden zijn onze verhuizing komend jaar en de samenwerking met de Psytrec Academy en Stichting Cognitie en Psychose (Gedachten Uitpluizen). Ook vertelde Jorim over de op handen zijnde samenwerking met trainingsacteurs en ervaringsdeskundigen waar we komend jaar actief mee aan de slag gaan. Wij zijn overtuigd van de enorme meerwaarde hiervan en stimuleren onze docenten dan ook graag om hier gebruik van te maken. Leuk dat ‘onze’ docenten, trainingsacteurs en ervaringsdeskundigen elkaar hebben leren kennen deze avond en hebben kunnen horen wat zij voor elkaar kunnen betekenen. Wij houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Wij kijken met trots terug op een hele gezellige, inspirerende avond en zien nu al uit naar het volgende docentenfeestje. We hopen dat het typisch Rotterdamse presentje voor de aanwezigen in de smaak is gevallen en dat iedereen net zo genoten heeft als wij.

Bij deze nogmaals heel erg bedankt aan alle aanwezigen voor jullie komst en aan Het Wereldmuseum voor de geweldige service. En voor degenen die er niet bij waren; hope to see you next year!