Docent in het zonnetje: Ciska Kevenaar

Geplaatst op 03 May 2019

  • Even voorstellen…

Mijn naam is Ciska Kevenaar. Binnen de GGZ ben ik gestart als maatschappelijk werker. Vanaf het laatste jaar van mijn HBO heb ik een tijd in de klinische setting gewerkt. Vervolgens ben ik in een verpleeghuis/revalidatiecentrum gaan werken. Toch bleef het bij mij knagen, ik wilde niet als maatschappelijk werker mensen alleen op het praktische vlak begeleiden. Ik wilde écht als psycholoog bij mensen tot de kern komen en hen op die manier helpen om zelf weer verder te kunnen. Zo besloot ik om toch weer de schoolbanken in te duiken en heb ik in 2012 de master klinische psychologie afgerond.

Vroeger, ja toen ik 14 was, wilde ik altijd psycholoog worden. Ik wilde tot de blanke pit van iemand komen en diegene uitleggen hoe je die pit verzorgt en uit kan laten groeien tot een boom. Dit ervaar ik in mijn dagelijkse werk als POH-GGZ, psycholoog en ook als docent. Als psycholoog werk ik als uitvoerend behandelaar binnen de BGGZ en SGGZ. Binnen het huisartsencentrum waar ik werk kan ik mijn ervaring als maatschappelijk werker combineren met mijn werk als psycholoog. Als docent verzorg ik nascholingen voor de POH-GGZ medewerkers binnen de FortaGroep én ben ik een vast gezicht in de opleiding tot POH-GGZ.

 

  • Waarom lesgeven voor Forta Opleidingen?

Ik ervaar lesgeven als buitenspelen, ik kijk er steeds weer naar uit. Gelukkig weet Forta Opleidingen mij dan ook te vinden voor boeiende nieuwe projecten. Voor mij is een lesdag geslaagd als ik cursisten een frisse nieuwe kijk op het werkveld heb gegeven. Om in mijn metafoor te blijven: als ik die blanke pit mag ondersteunen in de groei; dat vind ik echt gaaf om te doen.

 

  • Hoe omschrijf je jezelf als docent?

Als docent ervaren mensen mij als enthousiast, een boeiende verteller, men ziet mijn voorliefde voor het vak. Ik hoor van cursisten dat ze aan het denken worden gezet, maar ook dat het niet altijd zo zwaar hoeft te zijn. Natuurlijk is het werk binnen de zorg serieus en soms zwaar, maar humor is een goede manier om hierin balans te vinden en ik merk dat men dat prettig vind.

LES VOLGEN BIJ CISKA ? Check onze website voor de volgende opleiding POH-GGZ Totaal

0 reacties:

Laat een reactie achter: