Frequently Asked Questions

Kan ik bij jullie werken?
Jazeker! We hebben vrijwel altijd openstaande vacatures voor docenten, zie: https://werkenbij.forta.nl/onze-vacatures en soms ook voor andere functies. Vrijblijvend een open sollicitatie sturen mag ook naar: info@fortaopleidingen.nl o.v.v. “Ik wil bij jullie werken”.

Is er een aanwezigheidsplicht?
Ja, en voor de meeste opleidingen geldt een 90-100% aanwezigheidsplicht en een minimale afronding met ‘goed’. Het verschilt echter per opleiding hoe met absentie wordt omgegaan, dus check dit altijd via ons indien je specifieke vragen hebt.

Wanneer ontvang ik de factuur?
Normaliter binnen 2 weken na de definitieve inschrijving.

Hoe lang heb ik de tijd om de factuur te betalen?
Op de factuur staat standaard een betalingstermijn van 14 dagen vermeld.

Kan ik de factuur in termijnen betalen?
De factuur kan desgewenst in drie, opeenvolgende maandelijkse termijnen betaald worden. Het factuurbedrag wordt dan gewoon door drieën gedeeld.

Mijn werkgever betaalt de factuur, hoe gaat dit in zijn werk?
Indien alle benodigde gegevens van de werkgever bij ons bekend zijn (naam en adres instelling, naam contactpersoon, e-mailadres, telefoonnummer en evt. referentienummer), zal de factuur per e-mail gestuurd worden naar de betreffende contactpersoon. Indien de werkgever een gedeelte van de opleiding vergoedt, dient de cursist de factuur volledig te betalen. Vervolgens kan de cursist het betreffende gedeelte declareren bij zijn/haar werkgever.

Hoe gaat de 5% korting via Donner in zijn werk?
Indien je gebruik wenst te maken van de korting, dien je de bestelling per mail te plaatsen bij Donner (dus niet online). Je kunt mailen naar kunstenwetenschap@donner.nl, vermeld hierbij de volgende gegevens:
– volledige naam- en adresgegevens
– volledige gegevens van de boeken (ISBN, auteur(s), titel, jaar)
De bestelling zal naar het opgegeven adres verzonden worden (zonder verzendkosten) en je zult van Donner de factuur ontvangen.

Ik wil de CGW opleiding volgen, heb ik de juiste vooropleiding en werkervaring?
Op de website van de VGCt vind je alles over wat een Cognitief Gedragstherapeutisch Werker kan en hoe je Cognitief Gedragstherapeutisch Werker kunt worden. Wil je graag CGW-er worden, maar twijfel je of je de juiste vooropleiding en werkervaring hebt? Neem dan even contact met ons op.

Wat is de studiebelasting van de Basisopleiding CGT?
Officieel dien je, volgens de VGCt eisen, uit te gaan van in totaal 350 werkuren voor de opleiding Basis CGT. Onder werkuren wordt verstaan: het lezen van literatuur, het maken van huiswerkopdrachten en het toepassen / oefenen van de kennis in de praktijk. Dit zou dus neerkomen op ongeveer 23 werkuren per lesdag, echter in de praktijk verschilt dit erg per persoon. De één is bijvoorbeeld sneller in het lezen van de literatuur dan de ander. Over het algemeen krijgen wij van universitair geschoolde cursisten de feedback terug dat zij de opleiding goed te doen vinden naast hun werk.

Op welke locatie vindt de opleiding plaats?
Forta Opleidingen kiest locaties uit die goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Bij voorkeur op loopafstand van het Centraal Station van de desbetreffende stad. Natuurlijk letten we ook op zaalgrootte en benodigde faciliteiten. Exacte informatie over de locatie ontvang je zo’n drie weken voor aanvang van de opleiding. Maar natuurlijk kun je altijd even bellen of mailen als je hier eerder al meer duidelijkheid over wilt.

Is mijn certificaat van een opleiding bij Forta Opleidingen ook geldig in het buitenland?
Wij adviseren hiervoor altijd om dit na te vragen en contact op te nemen met de beroepsvereniging in het desbetreffende land.

Ik ben nog niet zeker over mijn inschrijving en in overleg over de voorwaarden of financiering, maar zou wel graag zeker weten dat ik deel kan nemen, kan ik een voorlopige reservering maken?
Forta Opleidingen verwelkomt je graag bij onze opleiding. Wanneer je nog niet zeker bent van je deelname kun je bij ons een voorlopige inschrijving plaatsen. Vermeld daarbij waar het nog van afhangt en hoelang je verwacht nodig te hebben om tot een definitief besluit te kunnen komen. Een voorlopige reservering is vrijblijvend tot het moment dat je een plek vasthoudt voor een inschrijver die al wel zeker is van deelname. Op dat moment zullen we contact met je opnemen, met de vraag om dan op korte termijn (1-2 dagen) alsnog te besluiten over je deelname.

Ik heb mij ingeschreven voor een opleiding / wil mij inschrijven voor een opleiding, maar er is (nog) geen accreditatie aangevraagd bij de voor mij relevante beroepsvereniging. Wat kan ik doen?
Forta Opleidingen is altijd bereid met je mee te denken over de mogelijkheden. Bel daarom gerust voor overleg. Wij zijn op werkdagen van 09.00 tot 16.30 uur telefonisch bereikbaar via 010-2620736.

Wat gebeurt er als ik op de website kies voor “Alvast inschrijven”?
Wanneer er geen concrete startdata bekend zijn voor een specifieke opleiding zie je op onze website de knop “Alvast inschrijven”. Je registreert hiermee je belangstelling. Indien je op de website kiest voor alvast inschrijven, dan kom je op onze interesselijst terecht, zodat we je bij een nieuw geplande opleiding daar per mail van op de hoogte kunnen stellen. Dit is een vrijblijvende service, je zit dan dus nog nergens aan vast. Niet aan kosten en ook niet aan lesdagen.

Hoeveel tijd mag er tussen het volgen van de Basiscursus en Vervolgcursus Schematherapie zitten?
Hier is geen directe eis aan verbonden vanuit de Vereniging voor Schematherapie. Maar om je registratie tot Senior schematherapeut te behalen, heb je na het afronden van de basiscursus Schematherapie 7 jaar de tijd om de vervolgcursus Schematherapie af te ronden (naast minimaal 3 jaar werkervaring i.c.m. voldoende supervisie en intervisie).

Hoeveel supervisie en intervisie moet ik volgen tussen de Basiscursus en Vervolgcursus Schematherapie?
Hier is geen eis aan verbonden vanuit de Vereniging voor Schematherapie. Je mag deze aansluitend volgen. Wij adviseren om na de basiscursus de eerste periode actief aan de slag te gaan in de praktijk i.c.m. supervisie en intervisie en daarna te starten met een vervolgcursus.

Kan ik deficiënties voor de LOGO-verklaring wegwerken met jullie opleidingen?
Voor het Zorgprestatiemodel was het voor basispsychologen nodig een LOGO te verkrijgen. Echter, de vereniging LOGO heeft aangegeven om geen LOGO-verklaring meer af te geven voor dit doel. Momenteel is er een alternatief voor de LOGO-verklaring bekend. Meer informatie is hier te vinden.

 

Staat je vraag er (nog) niet bij, bel 010 262 0736 even of stuur ons een mailtje!