Docent in het zonnetje - juli 2019: Jet de Hoop en Hans Postma

Geplaatst op 30 July 2019

Even voorstellen…

Hans:

Ik ben al vele jaren klinisch psycholoog en supervisor VGCT en heb een ruime werkervaring, vooral in poliklinische settingen. Vele jaren was ik programmaspecialist voor het zorgprogramma Angst en Stemming, dat maakt dat ik goed thuis ben in richtlijnbehandelingen, maar ook in het waar nodig afwijken of aanvullen daarvan.

Lesgeven is al lang een passie van me, ik heb dat al heel veel jaren in verschillende opleidingen gedaan (basiscursus VGCT , GZ – en KP opleiding en ook aan psychiaters in opleiding). Als docent ben ik enthousiast, open minded, integrerend en praktijkgericht. Ik vind het heel bevredigend om anderen enthousiast te maken voor het vak en samen echt te doorgronden hoe je patiënten het beste kan helpen. Mijn lesdag is voor mij goed verlopen als ik het gevoel heb cursisten echt bereikt en geraakt te hebben en als ik ze iets mee heb kunnen geven wat ze in hun eigen praktijk ook kunnen gebruiken.

De reden van mijn keuze voor Forta is dat ik vind dat Forta heel enthousiasmerend op mij overkomt en ons als docenten ook heel goed faciliteert. Ik vind het verder heel fijn dat Jet de Hoop en ik samen verantwoordelijk zijn voor de lessen. Ik ken haar als een fijne collega en ik denk dat we elkaar goed aanvullen.

Jet:

Ik werk al jaren met veel plezier bij GGZ Friesland, met tussendoor uitstapjes naar kleinere instellingen. Uiteindelijk kom ik steeds weer terug bij GGZ F, waar ik nu naast uitvoerend klinisch psycholoog ook opleider ben voor de registerberoepen binnen de psychologie. Daarnaast ben ik VGCt-supervisor/leertherapeut en ben ik binnen de vereniging actief geweest in de opleidingscommissie.

Ik heb zowel binnen als  buiten de GGZ gewerkt met een grote diversiteit aan populaties en problematieken, op dit moment hou ik me bezig met eetstoornissen en complexe rouw. Ik hou van variatie en ben van nature nieuwsgierig. Ik blijf mijn vakgebied boeiend vinden, vooral ook omdat we naar het lijkt steeds opnieuw hetzelfde wiel willen uitvinden, maar daarmee langzamerhand toch tot steeds betere, met name ook beter wetenschappelijk onderbouwde, behandelmethoden komen. We ontdoen ons van ruis (therapist drift) en worden steeds preciezer. Door les te geven blijf ik scherp, blijf ik in ontwikkeling.

In mijn lessen hou ik ervan als er veel interactie ontstaat. De CGt en onderliggende leertheorie geeft veel stof tot nadenken, tot interpreteren, tot vragen. Het is soms puzzelen, wat simpel lijkt kan heel ingewikkeld (gemaakt?) worden. Een lesdag waarop hierover gezamenlijke gesprekken zijn ontstaan geeft mij veel voldoening. En als cursisten na de cursus aangeven dat ze anders zijn gaan denken en kijken, en dat er nog veel te leren valt, ben ik heel tevreden.

Ik ben met Forta in zee gegaan, omdat zij ons als docenten fantastisch ondersteunt en enthousiasme voor het vak uitstraalt.

       

LES VOLGEN BIJ JET EN HANS? Check onze website voor de volgende opleiding 

0 reacties: