Docent in het zonnetje - nr. 9 - Tilly Koolstra

Geplaatst op 27 November 2019

Even voorstellen
Mijn naam is Tilly Koolstra.
Anderen compassie laten voelen met wie ze zijn, enthousiast maken over wat ze zelf blijken te durven en kunnen… de manieren waarop dit allemaal kán mogen doorgeven aan collega’s… Dat ligt ten grondslag aan mijn passie voor behandelen en opleiden.
Inmiddels werk ik al heel veel jaren als klinisch psycholoog – psychotherapeut en supervisor voor specialistische psychotherapieverenigingen (VGCt, NVP, VEN, VKJP). Daarnaast ben ik actief in het bestuur van de Vereniging EMDR Nederland, ik heb daar de portefeuille opleidingszaken.

Min of meer bij toeval kon ik steeds aan de slag op wat de boeiendste werkplekken bleken te zijn.
Als startpunt zie ik mijn psychologiestage in een ver verleden op de afdeling kinder- en jeugdpsychiatrie van wat toen nog het Academisch Ziekenhuis Utrecht (AZU) heette.
Na mijn afstuderen zette ik mijn werk deels daar voort. Mijn diagnostiek- en behandelvaardigheden kregen daardoor een stevige basis.
Met het UMC zoals het AZU later heette bleef ik in contact. Jaren later was ik lange tijd vanuit mijn eigen praktijk supervisor voor de psychologen die daar in opleiding waren tot gezondheidszorgpsycholoog of klinisch psycholoog.
Behandelen en opleiden mocht ik ook gedurende 26 jaar bij wat destijds de RIAGG Gooi en Vechtstreek was en later onderdeel werd van GGZ Centraal.

Na mijn vertrek daar in 2015 mag ik dat doen bij PSYTREC, de mooiste en meest innovatieve GGZ instelling op het gebied van de behandeling van PTSS. Het maakt me trots dat ik vanaf de start bij PSYTREC betrokken ben. Mijn werk daar combineer ik met het voeren van een eigen praktijk voor psychotherapie en supervisie.

Hoe omschrijf je jezelf als docent
Als docent maak ik de cursisten graag enthousiast voor fantastische en theoretisch goed onderbouwde behandelmethoden en –technieken. Mijn doel is dat zij deze begrijpen en zelf gaan uitvoeren. In de uitleg en de bespreking van mogelijke valkuilen ben ik open over wat ik zelf lastig vind, en ik moedig ze graag zo aan dat zij ook bij enige tegenslag toch doorzetten zodat zij zichzelf kunnen verrijken met nieuwe behandel-ervaringen. Graag gebruik ik creatieve en innovatieve werkvormen waardoor cursisten tijdens de lesdag actief oefenen met wat zij leren.

Waarom lesgeven voor Forta Opleidingen?
Het grappige is, ook dit ontstond door toeval. Sinds mei dit jaar is PSYTREC in zekere mate gelieerd aan de FortaGroep. Forta Opleidingen was bereid om de prachtige cursus die PSYTREC bood over behandeling van PTSS en (imaginaire) exposure en EMDR op een professionele manier uit te brengen voor “externen”. Inmiddels is er een heel plezierige samenwerking waarbij PSYTREC dankbaar gebruik maakt van de servicegerichtheid van Forta Opleidingen.

Wanneer is een lesdag voor jou geslaagd en ga je tevreden huiswaarts?
Het is geweldig als cursisten met een blij gezicht na afloop aangeven dat ze de dag inspirerend vonden, gemotiveerd zijn om met wat ze geleerd hebben aan de slag te gaan en vast van plan zijn hun collega’s hiervoor ook enthousiast te maken.


OPLEIDING VOLGEN BIJ TILLY ?

Schrijf je in voor de opleiding Exposure en EMDR bij PTSS die zij samen met Agnes van Minnen, Ad de Jong en Sjef Berendsen geeft.
– startdatum 28-01-2020
– startdatum 17-03-2020

Laat een reactie achter: