Juni 2019: Yvonne Martens

Geplaatst op 08 July 2019

Even voorstellen…

Mij is door Forta Opleidingen gevraagd of ik een stukje over mezelf wil schrijven voor de rubriek “Docent in het zonnetje”. Je voelt je vereert en tegelijkertijd ontstaat het gevoel van ‘wat wil je over jezelf vertellen en delen met anderen’.

Enfin iets over mijzelf. Ik ben Yvonne Martens en sinds 2014 docent bij de Fortagroep. Naast dat ik als GZ -psycholoog werkzaam ben, ben ik ook moeder van drie fantastische kinderen in de leeftijd van 21-16 jaar. De oudste twee studeren en de jongste zit op de middelbare school. Het is een voorrecht om de combinatie werken en moederschap te kunnen combineren.

Voordat ik psychologie ging studeren in Leiden, heb ik HBO Inrichtingswerk gedaan. Ik ben afgestudeerd in Klinische en Gezondheidszorgpsychologie. Tijdens mijn psychologie studie werkte ik als groepsleidster in een kinderdagverblijf. In 1998 ben ik begonnen met werken als ouderenpsycholoog in Rotterdam Zuid. Waar ik na vier jaar de ruimte kreeg om de GZ-opleiding te volgen. Ik kijk terug op 15 mooie en leerzame jaren met deze doelgroep.

Toen mijn jongste naar de basisschool ging, wilde ik graag mijn eigen praktijk opzetten. Mijn huisarts heeft mij deze kans gegeven. Na tien jaar met veel plezier een eigen praktijk te hebben gerund, heb ik in 2017 de deuren van mijn praktijk gesloten, niet voor altijd, maar voor nu is het goed. Ik was toe aan een nieuwe ontwikkeling, werkte in een GGZ-instelling, gaf al les, maar wilde hier meer vlieguren in maken om het mooie vak over te dragen.

Waarom lesgeven voor Forta Opleidingen?

In 2014 heeft een collega mij benaderd met de vraag om les te komen geven. Zo ben ik in het docentenvak gerold. Ik geef les voor de POH GGZ, CGT basis en verdieping, Leertherapie en CGW.

Wat ik leuk vind aan docent zijn, is om onze ziel van het vak over te dragen en collega’s te enthousiasmeren. Nu ik het zo opschrijf, denk ik daarbij gelijk aan een boek dat ik als afscheid van een groep cursisten heb mogen ontvangen: “ De ziel van het vak” van Van Meekeren / Baars, uitgeven door Boom. Dat is wat ik graag als docent wil overdragen, ons vak heeft een ziel, waarin wij als professionals naast theoretische kennis, ons zelf op een professionele manier, kunnen geven tijdens de behandeling met een cliënt.

Hoe omschrijf je jezelf als docent?

Als je vraagt hoe ik ben als docent vind ik dat een lastige vraag, om hier antwoord op te geven. Om hieraan tegemoet te komen heb ik besloten een aantal reacties van cursisten te delen, hoe zij mij hebben ontmoet als docent. De volgende woorden horen daarbij: enthousiast, creatief, leerzaam, inspiratie vol, persoonlijke verhalen, positieve instelling, ontmoeten van je eigen creativiteit als behandelaar en verbinding maken mét.

Wanneer is een lesdag voor jou geslaagd en ga je tevreden huiswaarts?

Een lesdag is voor mij geslaagd, als ik met nog meer energie de lesdeur achter mij sluit, dan dat ik de lesdag begon. Naar huis rijdend en terugkijkend op hoe een ieder elkaar heeft mogen helpen, inspireren en ondersteunen om samen de lesdag tot een geslaagde dag te maken.


LES VOLGEN BIJ YVONNE? Check onze website voor de volgende opleidingen: POH-GGZ Totaal, Basis CGT, Vervolg CGT, Groepsleertherapie, CGW

 

0 reacties:

Laat een reactie achter: