Docent in het zonnetje: Fieke Bosma

Geplaatst op 31 May 2019

Even voorstellen…

Mijn naam is Fieke Bosma. Ik ben mijn loopbaan als psycholoog begonnen in de forensische psychiatrie, maar heb ook gewerkt in de eerstelijns hulpverlening, verslavingszorg en gesloten jeugdzorg. Ik heb een brede interesse in de psychologie en houd erg van de puzzel die complexe problematiek biedt. Schematherapie sluit hier heel goed bij aan. Hoe mooi is het om iemand te kunnen helpen zijn eigen patronen te begrijpen en te doorbreken. Inmiddels ben ik geregistreerd als GZ-psycholoog, supervisor VGCT en supervisor Schematherapie.

Waarom lesgeven voor Forta Opleidingen?

Als klein meisje wilde ik al ‘juf’ worden, lesgeven heb ik dan ook altijd erg leuk gevonden. Toen Forta mij benaderde voor de cursus Schematherapie was dit voor mij een mooie manier om het aantal uren als docent uit te breiden. Het leuke aan lesgeven is dat ik zelf ook iedere keer weer wat leer en aan het denken word gezet, zowel door de vragen van cursisten als door de manier waarop ze oefeningen aanpakken.

Hoe omschrijf je jezelf als docent?

Ik krijg van cursisten altijd te horen dat ik met rust en enthousiasme de stof duidelijk kan overbrengen. Ik vind het belangrijk om veel te oefenen, maar om ook een afwisselende dag te bieden. Cursisten gaan hierdoor weer met nieuwe ideeën en interventies de deur uit. De dag is geslaagd als cursisten enthousiast raken en zelf weer verder kunnen met de theorie en technieken.

LES VOLGEN BIJ FIEKE ? Check onze website voor de volgende opleiding Basis Schematherapie en Vervolg Schematherapie

0 reacties:

Laat een reactie achter: